Székhely, Falubeli vendégház

Székhely

kulturhaz-regi

A megalakulást követően a közbirtokosság székhelye eleinte a csíkszentmiklósi általános iskolában, majd polgármesteri hivataltól bérelt csíkszentmiklósi kultúrházban volt, míg egy új székhely vásárlása és átépítése fogalmazódott meg PÁL LUKÁCS Miklósban, ötlet amelyet felkarolt az Igazgatótanács minden tagja.

 

A 2008-ban SZŐCS Árpád és SZABÓ Rozália tanítóktól vásárolt ház és hozzá tartozó csűr és istálló 27 ár területen fekszik, a néhai csíkszentmiklósi származású ERŐSS Béla szülőháza aki a csíkszeredai törvényszéken volt szolgabíró.

Ezt a jellegzetes épületet megvásárolva a közbirtokosság 2011-2013 között átépíttette és a székhely mellé vendégházat is alakított ki, amelyet a csíkszépvízi származású BOGOS Ernő tervezett és a csíkszeredai HARBAU cég épített.

 

2014 végére fejeződött be az udvar rendezése, a csűr és istálló rendbetétele, illetve 2015ben befejeződött a pince kialakítása.

Vendégház

A vendégház 3 szinten található :

  • a pincében található egy 44,28 m² felületű 2015-ben befejezett a gazdák és tagság számára fenntartott gyűlésterem, ahol mezőgazdasági tevékenységekkel kapcsolatosan előadásokat illetve pásztorválasztást is tartanak.
  • a földszinten található a közbirtokosság székhelye mellett egy felszerelt konyha, kamra, hő központ és 2 étkező helyiség ahol 70 embert is le tudnak ültetni.
  • a manzárdon található 4 szoba saját fürdővel ahol 14 személyt tudnak elszállásolni.

Még több fotó található a Fotógaléria, Falubeli Vendégház menüpont alatt.

Áraink

A vendégház díjszabása: 50 lej / éjszaka / személy hálóvendégeknek, illetve 500 lej / földszint rendezvények lebonyolítására, ami tartalmazza a konyha és a 2 étkező használatát is.