Erdei vendégház

A falu keleti határában, az Eger részen 2 hektár 50 ár felületen található a helyiek által „Csemetekert” néven ismert terület, amely 2005 óta a közbirtokosság tulajdonát képezi.

A csemetekert és annak működtetése jelenleg a csíkszépvízi magánerdészetnek bérbe van adva, mivel a közbirtokosság nem rendelkezett megfelelő szakemberekkel a csemetekert fenntartásához és működtetéséhez.  A használati bér ellenértékében a magánerdészettől évente 3-10 ha beültetésére alkalmas csemetét kap a közbirtokosság amit a saját területén ültet el.

A csemetekerthez tartozott régi ház, ami az ott dolgozó munkások számára volt fenntartva, a visszaszolgáltatás után nem volt használható állapotban, felújítani költséges lett volna, így a közbirtokosság egy új ház építése mellett döntött.

2009. folyamán saját forrásból épült és felszerelt vendégház, amelynek alapterülete 65 nm, összhasznos felülete 104 nm. A földszinten konyha, gyűlésterem, folyósó, a tetőtérben 2 hálószoba található, a vendégház összesen 6 férőhelyes.

Alább pár kép a vendégház felépítése után 2010 tavaszán :

További képek 2010-ből megtalálhatók a Fotógalériában az Erdei vendégház menüpont alatt.

A vendégház építésének a cél az volt, hogy a helyi 106-os Gróf Majláth Gusztáv Károly Cserkészcsapatnak (amely Csíkszentmiklós és Csíkborzsova fiataljaiból alakult) és a helyi ifjúságnak legyen egy helye ahol civilizált módon, szervezetten táborokat, összejöveteleket lehet megtartani. A helyi fiatalságot megmozgató táborokat a vendégház szomszédságában található 50 áras Cserkészkertben tartják meg.

A vendégház közművesítve van, az áramellátás generátorral történik, a vezetékes víz forrásból lett befogva és elvezetve a házig, a szennyvízet ideiglenes tárolóban emésztőgödörben lehet tárolni.

A vendégház kibérlésének ára : 25 lej/éjszaka/személy.

A vendégház és környéke most :

Jelenlegi belső és külső képek, valamint régebbi képek 2010 tavaszáról a vendégházról Fotógalériában találhatók.